8. mai 2014

Hekla Stålstrenga og Vidar Johnsen til Sommarkonsertane i Angvik

Vidar Johnsen mest kjent som tidligare frontfigur i
VAMP
Hekla Stålstrenga, eit av noregs mest spelte band på radioen
for tidaFor fjortande gong arrangeras Sommarkonsertane i Angvik den 9. til 10. august.
No er hovedartistane på plass, og vi er stolte over å få presentert så sterke navn.

På laurdag 9. blir det konsert i Angviksalen på Angvik Gamle Handelssted, med
Vidar Johnsen
Med seg har han Karl Oluf Wennerberg trommer og Kjell H Litangen – gitarer 


Vidar Johnsen er nok for mange musikkelskarar mest kjent for sin rolle som frontfigur i Haugesunds-gruppen VAMP  der han jobba som vokalist frå 1999 til november 2006.

Etter 2 studioalbum, 1 liveplate og 1 DVD-utgjevingar med VAMP og eit 500 talls konserter i løpet av 7 år, var tida  i VAMP over. 
Dette førte til et nytt og spanande samarbeide med hans svenske venn Peter Nordberg, og allereie  i mai 2007 slapp dei  singelen ”Den morgenen”, som ble den 10. mest spela låta på norsk radio dette året. Debutalbumet  deira, ”Ord og Ögonblick” kom ut i september 2007, og selde i løpet av kort tid over 50.000 eksemplar
I tillegg til  å være plateartist og låtskrivar gjennom heile sin snart 30 år lange karriere, har Vidar Johnsen (trass sin beskjedne alder :-)  gjort rundt 100 konserter i året dei siste 14 årene, og har ingen ambisjonar om å slutte med det dei neste 30.


Til friluftskonserten i Sollilia på søndag den 10. august kjem
Hekla Stålstrenga
Hekla Stålstrenga er eit nordnorsk band med nordnorsk musikk. Kjent for å være et av landets beste liveband. Dei spelar like gjerne store utekonserter for fleire tusen  som små grendehus i akustiske omgivelser. Singlane "Har du fyr" og "Folketonen" har til saman  ligge  i over 20 veker på NRK P1 sin A-liste.

Bandet består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskrivar), Tore Bruvoll (gitarar og låtskrivar), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskrivar), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer). Bandet er heilnordnorsk og opptatt av å ivareta de nordnorske segntradisjonane og skattane som der finns, så vel som å skape ny musikk til gamle tekster. Samtlege medlemmar er profesjonelle og høgt profilerte musikarar som nyter stor respekt nasjonalt og internasjonalt innanfor sin sjanger.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar