7. juni 2013

Etablerer Norges mest moderne skipsmøbelfabrikk med mange nye arbeidsplasser i Angvik

Det nyetablerte selskapet ShipIn AS etablerer en helt ny skipsmøbelfabrikk i Angvik i Gjemnes kommune. Fabrikken får 12 arbeidsplasser ved oppstart over ferien, og ut fra planlagt salg og produksjon er det ventet en bemanning på mellom 20 og 30 medarbeidere om to-tre år.


Bak nysatsingen står et team på åtte personer med Otto Hammerø og Per Lillebostad i spissen. Alle åtte er personer med solid bakgrunn i bransjen og som kjenner markedet svært godt.
- Grunnen til at vi tør å satse på norsk produksjon og en ny bedrift er nytenking og innovasjon som gir en svært effektiv produksjon, forteller daglig leder Otto Hammerø.
Såkalt LEAN-tenking der effektivitet og et gjennomtenkt løp fra design, konstruksjon, produksjon, logistikk og montering om bord i skipene, står sentralt i filosofien til selskapet. På den måten spares kostnader for alle parter. En ekstremt effektiv produksjonslinje gjør at ShipIn kan konkurrere på pris uten at dette går på bekostning av etterspurt norsk kvalitet.

Robotproduksjon
- Vi starter med blanke ark og kan bygge opp en helt ny fabrikk i de tidligere lokalene til Angvik Møbelfabrikk. Produksjonslinjen får en høy automatiseringsgrad med utstrakt bruk av roboter, fortsetter Hammerø. Maskinene er italienske og er ikke på plass ennå. Når det siste utstyret ankommer i månedsskiftet august/september vil det bli full produksjon i fabrikklokalene.
En gruppe på åtte gründere står bak nysatsingen. I tillegg har de fått med seg eksterne investorer for å oppkapitalisere selskapet. En av disse er Stig O. Jacobsen som både er bosatt i Angvik og har familierelasjoner til tidligere Angvik Møbelfabrikk der det har blitt produsert møbler siden 1906. Han har lagt til rette for etablering i Angvik Næringspark.

Optimisme i Angvik
- Jeg har gått inn på eiersiden fordi jeg har stor tro på dette prosjektet og menneskene bak, forklarer Jacobsen. I tillegg er det viktig at det skapes nye arbeidsplasser i ei bygd som Angvik og at industritradisjoner i lokalmiljøet blir tatt vare på og videreutviklet. I Angvik Næringspark er det nå etablert 10 bedrifter med rundt 40 arbeidsplasser, noe som gir stor optimisme og framtidstro i hele lokalsamfunnet.
Teamet som står bak ShipIn har lang erfaring fra bransjen og har tidligere stått bak flere suksessrike skipsmøbelserier. Nøkkelpersonene har også vært med på å lede utviklingen innen skipsmøbelproduksjon fra snekkerverksted til industriell produksjon.
En av nestorene innen båtproduksjon og skipsinnredning, Per Lillebostad, er med som seniorrådgiver og er svært optimistisk når det gjelder nysatsingen.

Effektivt konsept
- Når vi nå bygger opp en ny fabrikk fra grunnen av slipper vi å dra med oss gamle tanker og prosesser og kan ha ekstrem fokus på effektivitet i alle ledd. Dette gjør at vi blir suverent effektive, kan levere solid norsk kvalitet og kommer til å være gode på pris. Vi bygger opp en produksjonslinje med ny og avansert teknologi, og signalene så langt tyder på at dette er et konsept som markedet tar i mot med åpne armer, mener han.
Teamet bak nysatsingen på Norges mest moderne skipsmøbelfabrikk foran fabrikklokalene i Angvik. Foran fra venstre Irene Danielsen, Silje Nerland Sættem, Kari Tolaas og Otto Hammerø. Bak investor Stig O. Jacobsen, Torbjørn Jakobsen, Kim Fjærlie, Per Lillebostad og Jostein Lillebostad.
- Tilbakemeldingene fra potensielle kunder er svært positiv, og alle vi har hatt kontakt med ønsker en ny produsent velkommen i dette markedet. Hjemmemarkedet vårt vil være verftene i Møre og Romsdal og langs norskeskysten, men vi har også store ambisjoner på eksportmarkedet. Blant annet ser markedet i USA svært lovende ut, og de tilbakemeldingene vi har fått fra verft og innredningsentreprenører der er svært positive, forteller daglig leder Otto Hammerø.0 kommentarer:

Legg inn en kommentar