23. desember 2014

Status Angvik 2014

God Jul og Godt Nytt År! (foto: Henrik Duaas Indergård) 
2014 har vært et av de mest aktive og begivenhetsrike årene på lenge og et år som absolutt vil gå inn i historiebøkene.

Her kommer et sammendrag av året;

For alle bedriftene i bygda har det for mange vært et aktivt år, men vi velger å ta fram den nyeste bedriften, Shipnor, som i 2014 har hatt en eventyrlig start og vekst. De rapporterer samtidig om nesten fulle ordrebøker og utlysing av nye stillinger i 2015.Angvik Gamle Handelssted åpnet i mai 2014 ny hotellfløy med 20 nye rom. Dette har slått til for fullt, og samtidig med ansettelse av ny hotelldirektør har hotellet hatt en formidabel omsetningsøkning.

På lag og forenings-siden har det absolutt vært et bemerkelsesverdig år. Åpning av tursti og bru og ferdigstillelse av Angvik kunstgrasbane. Dette var store prosjekt som det var godt å komme i havn med, selv om det står igjen litt på turstien, der vi fikk tildelt nylig kr. 100 000,- til lyssetting. Sommarkonsertane i Angvik og Angvik Hornblowers sine show må heller ikke glemmes; mye folk og stor suksess. Vassverket har hatt mange oppgaver. Alt fra leting etter lekkasjer, oppgradering av anlegg og opplegg av ny strømkabel i f.m kunstgrasbanen.

En av årets største opplevelser for bygda var definitivt besøket av kongeparet. Ei feststemt Angvikbygd tok imot Kong Harald og Dronning Sonja da de ankom Angvik Gamle Handelssted fra Kongeskipet. Det var en stor opplevelse å få besøk, og vi vet de satte stor pris på å komme til bygda.

I skrivende stund fikk vi også på plass en siste sak før jul, nemlig fiberprosjektet. Dette har det vært arbeidet med i rykk og napp i flere omganger, men i høst løsnet det skikkelig. Angvik Næringspark og Angvik Bygdelag gjennom Øystein Angvik og Bjørnar Danielsen fikk igang en fruktbar dialog med NEAS, der de kom med konkrete forslag på hvordan dette kunne gjennomføres. Infomøter ble avholdt både på Næringsparken og etterhvert i bygda, 10 bedriftsabonnement er tegnet, ca 50 privat abonnement er tegnet og søknaden på kr. 500 000,- av såkalte RDA midler ble innvilget i et eget møte i det kommunale næringsfondsstyret nå i desember. Dermed har vi oppfylt vår del av kriteriene. Så da håper vi på fibertilknytning iløpet av 2015!

Siden dette var en litt grov gjennomgang av året, er det også mange andre personer, lag/foreninger og bedrifter som har bidratt og gjort en innsats for bygda og nærmiljøet.

For oss i Angvik Bygdelag og Angvikposten har det absolutt vært et år vi alle kan være stolt av gjennom en enorm dugnadsinnsats. Uten den har vi vært fattige!

Takk til alle personer, lag og organisasjoner, bedrifter, sponsorer og alle andre som har bidratt i 2014.

Vi ønsker alle sammen ei god og rolig jul (slik at vi får ladet opp batteriene til nye prosjekter i 2015:).

GOD JUL OG GODT NYTTÅR!
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar