25. november 2014

Hjelp til gjennkjenning av personer fra gamle bilder

Dette bildet ligger i Angvikpostens arkiver, og er kun et
illustrasjonsfoto.
Nordmøre museum har fått i gave et portrettarkiv etter fotograf Peder Halås (1912-1978), som drev fotoforretning på Tingvoll og i Eide 1935-1970. 

Det er ca. 2000 bilder. Bildene er digitalisert og mange vil bli publisert på nettstedet www.fylkesfoto.no 

Museet trenger hjelp med å finne ut hvem personene på bildene er. Ringpermer med bilder er i flere omganger lagt ut på diverse butikker og biblioteket i Tingvoll. Museet ønsker at lokalkjente folk skriver navn på personene som er avbildet og åpner samtidig for at man kan be om at enkelte bilder ikke blir publisert, om noen skulle ønske det. 

Vi ønsker notater på flest mulig av bildene. Nordmøre museum har som en av sine oppgaver å sikre Nordmøres visuelle historie gjennom registrering, oppbevaring og formidling av eldre billedmateriale. Mye av vår felles hukommelse og kunnskapen om den nære historia ligger i gamle foto. Verdien øker drastisk når vi har navn, hendelser og årstall knyttet til bildene. Vi håper derfor på publikums hjelp!En del av Halås’ kunder var fra Angvika, fra «Tingvoll sørland». Vi ønsker derfor nå å legge ut de samme permene på butikken der, for å se om noen drar kjensel på personene og kan gi oss navn eller annen informasjon.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar