28. oktober 2014

Romsdalsorkesterets jubileumskonsert ved Angvik Gamle Handelssted 7. november

Romsdalsorkesteret holder jubileums konsert på
Angvik Gamle Handelssted fredag 7. november kl. 19.
Konsert på Angvik Gamle Handelssted fredag 7. november. kl.19.00

Romsdalsorkesteret er ei unik forening hvor medlemmene er fra alle Romsdalskommuner pluss Gjemnes, kulturskolene fra samme område, viderekomne kulturskoleelever, amatør musikere og profesjonelle lærere fra kulturskoler. 

Orkesteret prøver å bevare tilbud og interesse  for klassisk musikk på lik linje med Ålesund og Kristiansund symfoniorkester. Orkesteret sin rolle som formidler av klassisk musikk er forsterket etter at Molde Musikkens venner ble nedlagt. Antall musikere er ca. 30. Det er flere arrangører som bruker profesjonelle musikere, men Romsdalsorkesteret gir også opplæring i orkestersamspill på høyere nivå.


Orkesteret ble stiftet 13.10.94, og etter det har vi hatt mange lærerike år med mye fin musikk, gode dirigenter, mange samarbeidspartnere og mange barn og unge som har fått opplæring og erfaring i orkestersamspill: Kristina Nygaard, Gaute Skrove, Thomas Nygaard, Marit Aspås, Ola og Jorun Marie Kvernberg, Guro Herje Haga, Kristoffer Gjærde, Nella og Stefan Penjin, Kristian Ferenc Sylthe er bare en del av dem.                           
20-års Jubileumsproduksjon blir et musikalsk tilbakeblikk, og repertoaret vil til dels bestå av musikkstykker som vi har spilt tidligere. I tillegg skal vi få høre 3 solister på blåseinstrument. Dirigenten for prosjektet blir også i jubileumstrenden - den første dirigenten for Romsdalsorkesteret, Martin Due. Som en del av et intensivt arbeid med å styrke strykemiljøet i regionen, skal aspiranter fra kulturskoler i medlemskommunene delta i programmet.
Velkommen til konsert.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar