7. desember 2018

Ingen grensejustering for bygdene i indre, fastslår departementet.

Det blir ingen grensejustering for bygdene i indre. Her fra et av folkemøtene
i Flemma Grendahus.
Idag kom altså avgjørelsen,  vel 6 måneder på overtid, om at departementet avslår søknaden fra Angvik Bygdelag om grensejustering til Nye Molde kommune fra 2020.

Utredninga av grensejustering i indre Gjemnes viste et flertall på 57% mot 36% for å gå inn i Nye Molde, noe som også Fylkesmannen i sin tilrådning la stor vekt på. Det, sammen med vektlegging av integrasjon mot hverdagsregionen og bo- og arbeidsmarked, var Fylkesmannen sin tilrådning til departementet at bygdene i indre burde grensejusteres. Departementet vektla ikke det samme som Fylkesmann og vedtok derfor å ikke justere grensene.

Leder i Angvik Bygdelag, Terje Angvik, som har frontet saken for de 57% i indre som stemte for dette, er skuffet.
 - Nei, dette var ikke det vi håpet på. Når jeg samtidig leser rådmannens forslag til budsjett og hva vi har i vente framover, er dette vedtaket ikke noe å rope hurra for.

- Hva vil dere i Angvik Bygdelag gjøre nå?

- Vi vil etterhvert samles for å diskutere vegen videre, men vi må så klart erkjenne situasjonen. Vår rolle som bygdelag er uansett å arbeide for utvikling og vekst i lokalsamfunnet og det vil vi selvfølgelig fortsette med.

Terje Angvik forteller videre at han hadde snakket med Knut Sjømeling tidligere idag, og påpeker at tonen med ordføreren alltid har vært god gjennom prosessen.

- Ja, vi har begge hatt respekt for hverandre sitt syn i saken, og jeg føler det aldri har vært vondt blod mellom oss. Vi ønsker begge å være med å bidra til en positiv utvikling av lokalsamfunnet, avlutter Terje Angvik.0 kommentarer:

Legg inn en kommentar