3. oktober 2017

På tur med Angvik IL over Romsdalseggen

Det ble en fantastisk dag for de ca 20 fra bygda som hadde meldt seg på Angvik idrettslag sin tur over Romsdalseggen søndag 1. oktober. Med avgang fra bygda kl. 08.00  med maxi-taxi og 2 privatbiler kom vi fram til startstedet oppi Vengedalen kl. 10., sammen med shuttle-bussen fra Åndalsnes. Dermed var det en fargerik gjeng som snirklet seg oppover den første lia.

Etter å ha tilbakelegt mellom 700 - 800 høydemeter, var første skikkelige stopp oppe på selve eggen. Fra dette punktet og bort til turens høyeste, Mjølvafjellet, på 1216 moh, var det desidert luftigste partiet på turen. Det var greit med noen kjettingfester og fjellbolter å støtte seg på her. Noen mente det var greit å se rett i bakken, mens andre nytte det voldsomme høydesuget en får når stien er en meter bred og med bratte stup på hver side.

Etter dette ble det enklere, og her kunne man absolutt nyte den fantastiske utsikta fra Romsdalen til alle de spektakulære toppene som omkranser dette området, om man ikke har greid dette tidligere;)

Den gode høstlufta vi har blitt så bortskjemt med, kjente vi på og etterhvert kikket også sola fram. Turen ned til Nesaksla gikk som en drøm. En pit-stop på Rampestreken for et bilde er selvfølgelig obligatorisk, men rampens effekt om et luftig utsiktspunkt beit ikke på dette følget, som tross alt har opplevd værre ting på turen.

Lårmusklatur og knær ble virkelig satt på prøve ned sherpa-trappene fra Nesaksla, da 700 høydemeter skulle forseres i en smell ned til Åndalsnes sentrum. Både bakover-nedover stil, forsering av trapper med stive foter, rutsjing på de oppsatt stål-handrekkene og andre stilarter ble benyttet for å unngå muskel-kramper, men etter opptelling i bunn var alle som startet også kommet i mål. På ganske nøyaktig 5 timer. Takk for en fantastisk tur Angvik IL og alle deltagere:). 

Vi håper på et nytt tur-initiativ til neste år:).

Bilder under er tatt av Vidar Skjølsvik, Torbjørn Pedersen, Randi Duaas Indergård, Vegard Indergård, Ola Indergård. Bildene er satt sammen i tilnærmet rekkefølge fra start til mål.  
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar