14. mars 2011

Angvik Auto er igjen på veien!


Selv om Reo`n fremdeles tar enkelte turer på finværsdager er det lenge siden det var vanlig å møte biler fra Angvik Auto i fast rutetrafikk på vegene. Men nå kan du igjen påtreffe godsbiler med Angvik Auto logo på sidene.
Angvik Auto ble opprinnelig etablert i Angvik i 1925 av Kristian A. Johnson Angvik (f. 1881) med flere. I 1931 tok Kristian over driften sammen med sine to sønner Johan og Kristian Messel.
Det har vært og er fortsatt en familebedrift. I dag er det Svein Angvik (Sønn av Kristian Messel) og hans sønn Kristian som eier og driver.


De er i dag 5 ansatte og har hovedkontor i Molde og avdelinger på Gardermoen og i Litauen. Angvik Auto leverer fraktløsninger i både inn- og utland. De har spesialisert seg på termo-transport, og disponerer til enhver tid et stort antall biler med frukt og grønt, frysevarer, fersk fisk og annet temperaturregulert gods inn og ut av Norge. De har daglige avganger fra bl.a Spania, Frankrike, Belgia, Holland og Danmark. Angvik Auto har nå på plass den første av 6 nye trailere som skal gå mellom Belgia/Holland og Norge. De har Angvik Auto logo med store bokstaver på begge sidene og et historiske bilde av gamle Angvik Auto biler på baksiden av semi-traileren. (Bilene eies av andre, men kjører fast for Angvik Auto AS)Bildet som er å se bak på de nye bilene viser tre Buick`er som Angvik Auto brukte i rutetrafikk i 1930-åra. Personene på bildet er fra venstre: rutebileier Johan K. Angvik, sjåfør Arnulf Sæter (fra Surnadal) og rutebileier Kristian Messel Angvik.
0 kommentarer:

Legg inn en kommentar